Har skaffat nytt lås!

Att det kan göra så mycket med ett litet lås. Men det är en säkerhet. Tycker det är så obehagligt att vara hemma och inte ha ytterdörren låst. Brukar låsa den det första jag gör när jag går in genom dörren. För tänk om jag är där inne, sitter i soffan och kollar på tv, och så står det plötsligt någon i rummet och stirrar på mig. Någon som försökt att göra inbrott. Nej, usch få då är det bättre att ha det låst.

Har faktiskt köpt nya lås nu också så att de är extra starka och bra och det var faktiskt från Lås1 i Nynäs AB, en butik och företag jag sett redan innan och lagt märke till säljer och installerar lås i Nynäshamn. Så det kändes som ett tryggt val att välja dem. Det enda svåra var antalet lås de hade, inte att det fanns för få utan snarare att det fanns alldeles för många olika sorter att välja mellan. Men olika styrka och säkerhet och i olika prisklasser. Kunde inte bestämma mig trots att de beskrev de olika utan till sist sa jag bara min prisklass och att de fick välja vilket lås de ville att installera åt mig inom det området.

Ett krav jag hade när jag pratade med de på Lås1 i Nynäs AB i Nynäshamn om olika lås var även att jag ville ha ett gammalt hederligt lås med vanlig nyckel. Inte något sånt där jag behöver låsa upp med fingeravtryck eller med ögonskanning eller något sådant. Det är coolt men jag blir lite misstänksam mot sådant lås. Är mer för de traditionella låsen då, där jag verkligen kan se och känna om det är låst eller inte.
Känns dessutom säkrare att låsa en dörr på det sättet också, genom att vrida om en nyckel istället för att bara trycka på en knapp med fingret. Nej, usch. Det är inte min grej, inte än i alla fall.